Etelä-Pohjanmaan Ekonomien 60+1 vuotisjuhlassa viihdyttiin

5.9.2021

Alunperin keväälle 2020 suunniteltua ja kahteen kertaan siirrettyä yhdistyksen 60+1-vuotisjuhlaa päästiin vihdoin viettämään lauantaina 4.9. Seinäjoen OmaSp-stadionin Atria Loungessa. Ilta oli täynnä lämpimiä tervehdyksiä yhteistyökumppaneilta ja yllätyksellisiä viihteellisiä ohjelmanumeroita.

Yhdistyksen puheenjohtja Jarkko Kallioniemi avasi juhlaillan muistellen yhdistyksen vaiheita perustamisesta tähän päivään. Seinäjoen kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja, ekonomi Jaakko Kiiskilä. Kiiskilä korosti yhteisöllisyyden ja yhteistyön merkitystä niin kuntien kuin muiden toimijoiden välillä ja arvioi, että Etelä-Pohjanmaan Ekonomit ovat tässä suhteessa onnistuneet omassa verkostossaan erittäin hyvin. Loppuillasta kaupunginjohtaja hyppäsi vielä orkesterin kanssa esiintymislavalle ja osoitti kykynsä mikrofonin varressa myös laulaen.

Yhdistyksemme on tunnettu muun muassa vero-osaamisesta, jota vuosien varrella on edistetty myös Verotusseminaaria järjestämällä. Teemaan sopien saimme yllätysvieraaksi talouskonsultti ja veroasiantuntija Urmas Viilunkin. Ja onhan se selvää, että "Alvi pitää maksaa aina, muuten verottaja laittaa myrskynhyrskyn!". 


Etelä-Pohjanmaan Ekonomeja onnittelivat lämpimästi myös Suomen Ekonomit liiton entisen puheenjohtajan Timo Saranpään välityksellä sekä muiden ekonomiyhdistysten puheenjohtajat Vaasasta, Oulusta ja Kainuusta, sekä hallitusedustaja Keski-Suomesta. Hieman tuntemattomampi Kempeleen Ekonomistiyhdistys muisti yhdistyksemme jäseniä erään Pentin kirjoittamalla runolla sekä juomalaululla. Kiitos tästä numerosta Teatteri Hysterian soluttautujille. Yläkuvassa EPE:n nykyinen ja edellisiä puheenjohtajia.

Loppuillan musiikista ja viihteestä vastasi hyväntuulinnen tangokunkkukaksikko Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen orkestereineen vakuuttavalla ammattitaidolla. Ehtipä myös Urmas Viilunk vielä paikalle ja kesytti verokarhun ja muut viranomaiset vaahtokarkeilla ja kajautti komean aarian.

Odotettu juhla onnistui poikkeustilanteen edellyttämistä varotoimenpiteistä huolimatta upeasti. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia vuosikymmeniä.